Článek

Informace k pochodu za monarchii 28.10.2011

Letošní program je podobně jako v loňském roce následující:

Veškeré akce se uskuteční přímo v den 28. 10., který letos vychází na pátek, proto pokud by si mimopražští členové a příznivci chtěli udělat z této akce delší pobyt, neváhejte se ozvat panu předsedovi na e-mail vaclav.srb@korunaceska.cz.

 

10:00 – Setkání na Malostranském náměstí za obnovení pomníku maršála Radeckého
14:00 – Zahájení pochodu u sochy sv. Václava na Václavském náměstí
15:30 – 16:00 – Očekávané ukončení pochodu u Karlova mostu před sochou Karla IV.

Trasa pochodu: Václavské náměstí, Můstek, Na Příkopě, Náměstí Republiky, Prašná brána, Celetná, Staroměstské náměstí, Náměstí Fraze Kafky, Linhartská, U Radnice, Karlova, Křižovnické náměstí.

16:00 – 16:30 – Monarchistický parník. Nalodíme se u Čechova mostu (kam půjdeme společeně od Karlova mostu). Na lodi s námi popluje také socha Františka Josefa I. Jedná se o maketu pomníku, který stával na Císařské louce (i kolem něj se popluje), a který je dílem naší příznivkyně akademické sochařky Daniely Kartákové. Tuto sochu budeme s sebou vozit do obnovení monarchie!
V průběhu plavby si budeme moci vyslechnout také výklad s topograficko-monarchistickými aspekty zaměřený zejména na pražské mosty a jejich původní názvy nebo na místa bývalých pomníků a památníků. I v průběhu plavby jsou vítána Vaše CD s hymnami či pochody. Očekávaná délka plavaby je 1,5 h.
17:30 – 18:00 – Na závěr dne se uskuteční tradiční posezení účastníků pochodu v restauraci Pražský most U Valšů, Betlémská 5 (na roh Betlémské a Karolíny Světlé)

Po skončení akce následuje z místa ukončení pochodu projížďka monarchistickým parníkem pro Vltavě, která je rovněž určena nejen členům strany, ale i příznivcům a sympatizantům.

Přílohy: 

Parte monarchie
Plakát k pochodu za monarchii
Leták – maršál Radecký

Sdílejte článek:

Facebook
LinkedIn
Twitter

Sdílejte článek: