<< Červenec 2017 >>

Email: info@korunaceska.cz

Bankovní spojení:

FIO banka: 333311333 / 2010
(provozní účet - členské příspěvky, faktury)

FIO banka: 2700765126 / 2010
(transparentní účet - dary)

FIO banka: 2301205375 / 2010
(transparentní účet - volební kampaně)

Přehled nepeněžních plnění ocenitelných v penězích:
Strana dosud neobdržela žádná nepeněžní plnění ocenitelná v peněnzích

Vyhledávání
Vážení přátelé, omlouváme se za nedostatečné aktualizace webových stránek Koruny České v posledních měsících. Koruna Česká pro Vás připravuje nové webové stránky, které by měly být během několika týdnů spuštěny.

Koruna Česká vítá zavedení dne narození císaře Karla IV významným dnem.

Koruna česká, monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska, vítá novelu zákona, která zavedla 14. květen jako nový významný den v kalendáři, připomínající výročí narození českého krále a římského císaře Karla IV.
Naše strana dlouhodobě připomíná, že český stát nevznikl v roce 1918, ale má tisíciletou historii, která je nerozlučně spjata s knížaty a král. V porovnání s tím republika představuje pouhou epizodu. Považujeme za správné, aby český kalendář tuto skutečnost odrážel a vedle státního svátku 28. září jako památky českého Přemyslovce knížete svatého Václava připomínal i další naše panovníky.
Císař Karel IV.Lucemburský udělal z Českých zemí skutečný střed kulturní Evropy, Praha byla hlavním městem Svaté říše římské. O  český stát se zasloužil více než všichni prezident dohromady. Zavedení dne Karla IV. jako poctu tomuto velkému císaři v roce 700 jubilea jeho narození proto vítáme jako krok správným směrem.